orthomoleculair adviseur

Konninginnesoep

INGREDIENTEN

  • 350 gram kippendijfilet
  • kip bouillon blokjes
  • 1,8 liter water
  • 6 sjalloten
  • 3 teentjes knoflook
  • 270 gram wortel
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 4 a 5 kruidnagels
  • 2 laurier blaadje
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram speltbloem
  • 1 ei dooier
  • 150 ml kookroom
  • peper en zout
  • peterselie

Doe de kippendijfilets in een pan met ongeveer 1,5 liter water en voeg de kip bouillon blokjes, laurier, teentje knoflook en de kruidnagel toe. Leg een deksel op de pan en breng het aan de kook, laat dit ongeveer een half uurtje op een laag vuur staan en zet het vuur dan uit.

Schil ondertussen de wortel en snijd deze in kleine blokjes en snijd de lente-uien in dunne ringen. Als je de wortel lekker gaar wilt hebben kun je deze de laatste 5 tot 10 minuutjes mee koken met de bouillon.

Haal dan de kip uit de pan en laat het afkoelen voordat je ze in kleine stukjes snijdt. Haal ook de laurier en de kruidnagel eruit en zorg ervoor dat je een mooie schone bouillon hebt, je kunt het even door de zeef halen.

Smelt de roomboter in een soeppan en voeg daar al roerend met een garde de speltbloem bij, schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij Blijf goed roeren tot er een mooie gladde gebonden soep ontstaat.

Voeg dan de wortelblokjes, erwten, lente-uien en kipstukjes toe aan de soep en laat 5 minuutjes zachtjes koken. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Meng als laatste de kookroom met de ei dooier erdoor. Garneer de soep met grof gesneden peterselie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture