orthomoleculair adviseur

Faber Mokka Taart

Gisteren heb ik samen met Esther een taart gemaakt, een taart voor Ciska, onze interpretatie op een mokka taart. Nu lust ik wel een lekker kopje koffie en toch vindt ik mokka taart, normaal gesproken, niet echt lekker, maar deze is echt anders deze is wel lekker.

We zijn wel een hele avond bezig geweest omdat we alles zelf hebben gemaakt botercrème, trempeersiroop en de biscuit.

Ingrediëntenlijst

  • Voor de trempeersiroop
  • 50 ml water
  • 45 gr suiker
  • 25 ml drank, bijvoorbeeld kirsch, rum, amandellikeur, sinaasappellikeur of een andere smaakmaker.
  • Voor banketbakkersroom
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maïzena

  • Voor de mokka crème
  • 300 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker
  • banketbakkersroom, op kamertemperatuur
  • 40 ml hete espresso
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 2½ tl oplos-espresso
  • scheutje crème de cacao
  • Voor het biscuit
  • 1 biscuitbodem van 24 cm
  • 5 eieren ·
  • 150 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • ½ citroen, rasp (optioneel)
  • 150 gr bloem
  • bakpoeder

Zoals je aan de lijst met ingrediënten kunt zien zit er aardig wat werk in maar gelukkig wist Esther, ons keuken prinsesje, alles goed te sturen en met een fantastisch (lekker) resultaat. Dit gaan we zeker nog een keer doen en dan zal ik er een compleet verslag van maken.

Hide picture