orthomoleculair adviseur

Slagroomtaart

Vorig jaar was het een mokkataart, dit jaar dus een slagroom taart. Ook deze keer heb ik hem samen met Esther gemaakt en dit alles volgens het recept van Rutger, maar dan met speltbloem.

Ingrediënten voor het biscuitbeslag

  • 5 eieren
  • 140 gram suiker
  • (8 gram vanille suiker)
  • rasp van ¼ citroen
  • 150 gram speltbloem

Ingrediënten voor de trempeersiroop

  • 50 ml water
  • 40 gram suiker
  • 25 ml limoncello

Ingrediënten voor de taart

  • 1 biscuitbodem
  • 1 recept trempeersiroop
  • 750 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 90 gram suiker
  • 150 gram rode jam naar keuze
  • 200 gram verse framboos en aardbei (kleingesneden)
  • 80 gram nougatine

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Zorg dat je drie plakken biscuit krijgt en bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en strijk hier de jam op. Strijk een laag slagroom op de jam en dek deze af met de tweede plak biscuit. Trempeer ook deze met de siroop en strijk er een laag slagroom op. Verdeel de vruchtjes over de slagroom, dek dit af met de laatste biscuitplak en bestrijk ook deze met de trempeersiroop.

Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met slagroom, zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de slagroomtaart hiermee op. Decoreer de taart met vers fruit en wat chocolade schaafsel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture