orthomoleculair adviseur

Kerrie soep 2.0

  • 2 stuks kippendij filet
  • 150 gram ui
  • 70 gram punt paprika
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 200 ml romige kokos melk
  • 4 – 5 teentjes knoflook
  • 3 kippen bouillon blokjes
  • 4 – 6 blaadjes Daun Salam
  • gemberpoeder
  • kurkuma
  • koriander
  • komijn
  • fenegriek
  • cayennepeper
  • chili vlokken
  • kaneel
  • zout
  • zwarte peper
  • venkel zaad
  • 70 gram bas matti rijst
  • 50 gram echte boter
  • 50 gram spelt bloem
  • volle melk

Doe 1,5 liter water in een pannetje met 2 kippedijen en maak er met 3 bouillon blokjes, 4 – 6 blaadjes Daun Salam en 1 a 2 teentjes knoflook een kippen bouillon mee.

Als de kippen dijen gaar zijn haal je alles uit de bouillon en snijd je het vlees in kleine stukjes, verwijder de blaadjes Daun Salam.

Maak een kruiden mix van 2tl gember, 2tl koriander, 2tl komijn, 2el kurkuma, 1tl kaneel, 1tl fenegriek, 1tl cayennepeper en een beetje zout.

Doe een beetje olie in de pan en fruit hier in de gesnipperde ui, de punt paprika in stukjes, venkel zaadjes, 4 teentjes knoflook uit de pers en wat chili vlokken .

Snij ongeveer 150 gram tomaatjes in partjes en bak deze even mee.

Doe dan de kruiden mix er bij en bak het geheel voor ongeveer 1 tot 2 minuten op hoog vuur, blus het met de kokosmelk en voeg de bouillon ook toe.

Laat het geheel even pruttelen voor je er met de staafmixer een mooie puree mee maakt.

Smelt in een pan ongeveer 50 gram boter en voeg hier vervolgens ongeveer 50 gram speltbloem aan toe.

Roer met een garde door elkaar en giet dan 20 ml melk erbij.

Doe vervolgens de kerriesoep er, beetje bij beetje, bij en blijf roeren met de garde, wacht telkens even tot dit kookt en het vocht goed is opgenomen voordat je er weer wat soep bij doet.

Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper en/of zout toe.

Ook is dit het moment het kippen vlees erin te doen en de rijst (bas matti),

Nu het geheel even laten pruttelen om de rijst gaar te laten worden en de soep is klaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture