orthomoleculair adviseur

Pompoensoep

INGREDIENTEN

  • 600 gram pompoen
  • 1,2 liter water
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tot 3 groente bouillon blokjes
  • 200 gram wortel
  • 250 gram rode uien
  • 150 gram aardappel
  • 3 a 4 tenen knoflook
  • 15 gram gember
  • 3 tl kurkuma
  • 3 tl komijn
  • zwarte pepper
  • zeezout

Bereiding:

Maak de groente schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de wortel in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en maak het in kleine blokjes of rasp het. Schil de aardappel en maak ook deze in kleine blokjes.

Verhit wat (olijf)olie/boter in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 5 minuten op een laag vuurtje.


Voeg de pompoen en wortel toe en bak nog eens 5 minuten maar nu op een hoog vuurtje.


Voeg 1,2 liter water toe en de bouillon blokjes en breng het geheel aan de kook.


Voeg de aardappel en de kruiden toe.


Laat het een klein half uurtje pruttelen tot de aardappel blokjes gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe.


Breng op smaak met zwarte peper en zout

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture