orthomoleculair adviseur

Vegetarische Tomatensoep

  • 750 gram tomaten
  • 200 gram Cherry tomaten
  • 1 ui
  • 130 gram wortel
  • 3 – 5 teentjes knoflook
  • 70 gram tomaten puree (klein blikje)
  • 1/2 paprika
  • peper
  • zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1/2 prei
  • 1/4 courgette
  • 3 groente bouillon blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje vermicelli

Zet een pannetje met een 0,5 liter water en de drie bouillon blokjes op het vuur. Snij de ui, paprika, knoflook en de wortel in stukjes, snij de tomaten in partjes. Doe wat olie in een grote pan en fruit hierin de ui, paprika en de wortel. Voeg de knoflook, tomaten puree, tijm en rozemarijn toe, laat dit even met elkaar pruttelen en voeg de partjes tomaat toe. Nu kan het pannetje met bouillon erbij en nog eens 1 liter water, maak alles met de staafmixer fijn. Proef of je nog wat peper en/of zout wilt toevoegen. Snij de prei in halve ringen de cherry tomaatjes in partjes en de courgette in kleine blokjes voeg dit samen met een handje vermicelli toe. Wacht tot de vermicelli gaar is.

Eet smakelijk

Hide picture