orthomoleculair adviseur

Tomaten-groentesoep

Dit is een makkelijk recept voor ruim 2 liter goed gevulde tomaten groentesoep

  • 500 gram tomaten
  • 250 gram prei
  • 1 rode ui
  • 100 gram bloemkool
  • 130 gram wortel
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kleine punt paprika
  • 160 gram (runder)gehakt
  • 70 gram tomaten puree (klein blikje)
  • 30 gram bleekselderij
  • 10 gram selderij
  • paprika poeder gerookt
  • rozemarijn
  • tijm
  • zwarte peper
  • zout
  • vermecelli
  • 3 groente bouillon blokjes
  • 1,7 liter water
Zet een pannetje met een 0,7 liter water en de drie bouillon blokjes op het vuur.

Snij de ui, prei, bloemkool, paprika, knoflook en de wortel in stukjes, snij de tomaten in partjes. Haal de blaadtjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze tot kleine stukjes.

Doe wat olie/boter in een grote pan en fruit hierin de ui, paprika en de wortel. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn en de partjes tomaat toe en laat dit even met elkaar pruttelen, doe dan de tomaten puree erbij en een theelepel gerookte paprika poeder. Nu kan het pannetje met bouillon erbij met nog eens 1 liter water en natuurlijk de overige groente, breng dit aan de kook proef dan of je nog wat peper en/of zout wilt toevoegen.

Voeg als laatste de gehakt balletjes en een handje vermicelli toe, wacht tot de vermicelli gaar is.

Eet smakelijk

Hide picture