orthomoleculair adviseur

Goed gevulde kippensoep

INGREDIENTEN

  • 700 gram kippenbouten
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram wortel
  • 200 gram knolselderij
  • 120 gram prei
  • 6 a 7 kruidnagels
  • 3 laurier blaadje
  • 80 gram bleekselderij
  • 60 gram vermicelli
  • foelie
  • venkelzaad
  • peper en zout

Bereiding

Breng een pan met 1,7 liter water aan de kook en doe er de kippenbouten, bouillonblokjes, halve theelepel venkelzaad, peper, zout, knoflook, ui, kruidnagel en laurier bij en laat trekken tot het kippenvlees los komt van het bot. Haal de ui en knoflook uit de pan en pureer deze tot moes, verwijder de kruidnagel en laurier.

Ook de kip kan eruit , nu heb je een schone kippen bouillon, doe de ui/knoflook moes weer terug in de bouillon. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar of snij het vlees in kleine stukjes, snij de groente in kleine stukjes en doe alles met het vlees weer terug in de pan en kook het tot de goente gaar zijn. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe.

Tip: Als je de wortel en knolselderij zacht wilt hebben kook deze dan even in de bouillon.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture