orthomoleculair adviseur

Pasta kip broccoli

INGREDIENTEN

  • 250 gram kippendij in kleine stukjes
  • Flinke stronk broccoli
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • pasta
  • kruiden roomkaas
  • creme fresh
  • parmezaanse kaas
  • olijf olie
  • peper
  • zout
  • italiaanse kruiden mix
  • kip kruiden

Voorbereidingen:

Maak een kruiden mix van de kip kruiden en de Italiaanse kruiden en gebruik dit om de stukjes kippendij mee te kruiden.

Snijdt de broccoli in roosjes, snipper de ui en snij de champignons in partjes.

Maak de knoflook alvast in stukjes zodat je ze straks snel door de pers kunt halen.

Zet een grote pan gevuld met 3/4 water op waar straks zowel de pasta als de broccoli in past.

Bereidingswijze:

Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kip in een flinke scheut olijfolie.

Als de kip lichtbruin is deze met de schuimspaan uit de pan nemen en apart houden.

Ondertussen doe je de pasta en een beetje zout in de pan met kokend water en roert dit even goed door en laat het aan de kook komen.

In de zelfde hete olie (van de kip) de ui en champignons bakken, de knoflook erbij en dan een flinke schep van de kruidenroomkaas en de creme fresh erbij.

Zet het vuur heel zacht en warm de apart gehouden kip even mee.

Als de pasta ongeveer 8 a 10 minuten gekookt heeft kan de broccoli er bij deze moet ongeveer 3 minuten meekoken, giet alles in een grote vergiet af.

Daarna kan de broccoli, pasta en het mengsel van saus en vlees samen gevoegd worden.

Doe dan ook de parmazaanse kaas erbij en roer dit alles goed door elkaar.

Hide picture