orthomoleculair adviseur

Kipcurry broccoli

Ingrediënten:

  • zonnebloem of olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 gr. verse gember (geraspt)
  • 4 tot 6 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 gr. kaneelpoeder
  • 3 gr. kerriepoeder
  • 400 gram kipfilets (in reepjes)
  • 600 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 450 gram broccoli (in roosjes)
  • eventueel een pepertje voor een beetje pit

Voorbereiding:

Snijdt de kip in blokjes en bestrooi het met peper en zout.

Snij ook de ui in stukjes en de broccoli in roosjes, maak deze niet te klein.

Maak de knoflook zo klein dat deze in de pers past en maak ook het pepertje schoon.

Bereidingswijze:

Zet een grote pan op het vuur en verhit de olie op een hoge stand en roerbak de ui hierin.

Voeg de gember , knoflook en het pepertje toe en bak deze even mee.

Voeg de kaneel, kerrie en kip toe en roerbak tot alle kanten van de kip een beetje kleur hebben gekregen

Voeg de krieltjes toe en roer kort door.

Doe dan de kokosmelk erbij en kook de curry in ongeveer 20 minuutjes gaar.

Als laatste kan de broccoli erbij, deze hoeft maar even mee te koken.

Hide picture