orthomoleculair adviseur

Bruine bonensoep

Dit is een makkelijk soepje en ook nog eens snel klaar en makkelijk in een vegetarische variant te maken

INGREDIENTEN 3 – 4 PERSONEN (ongeveer 45 minuten)

  • 500 gram bruine bonen (1 blik)
  • 280 gram wortel
  • 160 gram aardappel
  • 130 gram uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 gram paprika
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 bouillon-tabletten (rund of groente)
  • ½ rookworst
  • bosje peterselie
  • ½ tl cayennnepeper
  • ½ tl koriander
  • 1 tl paprika poeder (gerookt)
  • zout

Begin met een het maken van de bouillon, zet een pannetje met ongeveer 1 liter water op het vuur met daarin 2 bouillon blokjes 2 laurierblaadjses en een bosje peterselie, bewaar een beetje peterselie.

Snij de wortel, aardappel ,ui en paprika in kleine stukjes en laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet. Zet een pan met een beetje olie op het vuur en fruit hierin de uitjes, fijn gesneden knoflook en de paprika. Voeg de wortel en de aardappel ook toe.

Zet het vuur wat lager en doe de kruiden erbij, ½ tl cayennnepeper, ½ tl koriander, 1 tl gerookte paprika poeder en een beetje zout. Als je van pittig houd kun je er ook nog een pepertje bij doen. Roer dit goed door elkaar en voeg de bouillon toe, laat dit ongeveer 10 minuutjes zacht pruttelen. Doe ongeveer een half blik van de bruine bonen erbij en pureer de inhoud van de pan met de staafmixer. Snij de rook worst in dunne plakjes en doe deze samen met de rest van de bruine boontjes in de pan. Laat het geheel nog even zacht pruttelen tot de worst ook warm is, denk erom goed blijven roeren. Als alles gaar is roer je nog wat gesneden peterselie door de bruine bonensoep.

Serveer de bruine bonensoep met wat plakjes stokbrood of een geroosterd broodje.

Lekker eten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hide picture