Ingrediënten:
- 300 gram Courgette
- 200ml kokosmelk
- 170 gram rode paprika
- 170 gram gele of groene paprika
- 150 gram ui
- 150 gram rode ui
- 300 gram wortel
- 20 gram knoflook
- 400 g basmatti rijst
- 2-3 eetlepels (wok)olie
- 350 g kip(dij)filet
- 40 gram gember
- citroengras
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de groenten, pel de uien en snijd deze in kwart ringen van ongeveer 0,5 cm. Pel de knoflook en snijd deze in stukjes voor de pers. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de courgette, snijd door de lengte en vervolgens in plakjes van ongeveer 1cm dik. Schil de wortel en snijd deze in partjes van ongeveer een 0,5 cm dik.
Maak nu eerst de kruidenpasta:
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 theelepels karwijzaad
- citroengras stukje van 1-2 cm
- verse geraspte gember
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels ketoembar (koriander)
- 2 theelepels djinten (komijn)
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kardemom
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel fenegriek
- 2 theelepels nootmuskaat
- 10 ml vissaus
- 15 ml olijf olie
en een beetje water zodat het minder stevig wordt, ook kun je er nog wat chili vlokken in doen of cayennepeper, een beetje pit past bij het gerecht.
Kruid de kipdij filet stukjes lichtjes met zwarte peper en een klein beetje zout.
Doe wat olie in een pan en braad op hoog vuur de kip. Voeg dan de ui, wortel en de paprika toe en bak op middelhoge temperatuur tot de uien glazig zijn.
Voeg kruidenpasta toe en bak kort mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en zoveel water dat alles net niet onder het vocht staat, snij een stengel citroengras door de midden en voeg deze toe. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes pruttelen op lage temperatuur.
Voeg na 10 – 20 minuten de courgette toe en laat het nog eens onder een deksel 5-10 minuten pruttelen.
Vergeet niet de stengel citroengras te verwijderen voor het serveren.
Eet smakelijk!
Een gedachte over “Thaise Curry”
Lekker lekker