Dit recept is voor ongeveer 4 personen en als je een gebonden kippen soep lekker vindt, moet je deze zeker eens proberen.
INGREDIENTEN
- 2 grote kippenbouten
- 3 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram wortel
- 150 gram champignons
- zout en peper
- 2 a 3 kruidnagels
- laurier blaadje
- selderij
- 60 gram spelt bloem
- 60 gram roomboter
- 2 eidooiers
- 100 ml (kook)room
Bereiding
Breng een pan met 1,7 liter water aan de kook en doe er de kippenbouten, bouillonblokjes, peper, zout, knoflook, ui, kruidnagel en laurier in.
Laat ales trekken tot het kippenvlees los komt van het bot.
Haal de ui en knoflook uit de pan en pureer deze tot moes.
Verwijder de kruidnagel en laurier.
Ook de kip kan eruit.
Doe ongeveer de helft van de ui/knoflook moes weer terug in de bouillon.
Trek de kip met 2 vorken uit elkaar of snij het vlees in kleine stukjes.
Snij de wortel in kleine stukjes en de champignons in dunne schijfjes.
Bak de champignons in een koekenpan.
Tip: Als je de wortel zacht wilt hebben kook deze dan even in de bouillon.
Smelt in een andere (soep)pan de roomboter en voeg hier vervolgens de bloem aan toe.
Roer met een garde door elkaar en laat deze roux een paar minuutjes zachtjes bakken tot de bloem gaar is.
Giet dan de kippenbouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde, wacht telkens even tot dit kookt en het vocht goed is opgenomen voordat je er weer wat bouillon bij doet.
Voeg de klein gesneden wortel, gebakken champignons en kip weer toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee.
Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper of zout toe.
Doe, van 2 eieren, de dooiers in een kommetje met kookroom en selderij en roer dit goed door elkaar.
Voeg het toe aan de soep en warm het nog even mee.
Lekker eten.