- 2 eetlepels olijf olie
- 500 gram rundvlees
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gram gepelde tomaat
- 150 gram kikkererwten
- 150 gram linzen
- 150 gram prei
- 70 gram tomaten puree
- bladselderij
- cayenne peper
- gemberpoeder
- kaneel
- koriander
- komijn
- zout
- peper
- chili vlokken
- peterselie
Voorbereiding:
Snipper de ui en snijd de prei in ringen.
Snij het vlees in blokjes of reepjes.
Maak een mengsel van komijn, gember, cayenne peper, kaneel , zout en chili, alles in gelijke delen van iets meer dan een halve thee lepel, behalve de chili vlokken, hier wat minder van voor milde soep of juist wat meer voor extra pit en kruit het vlees met dit mengsel.
Maak ook alvast de knoflook schoon en kook 1,5 liter water met 2 runderbouillon blokjes.
Bereiding:
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
Voeg de ui, prei, tomaten puree, knoflook, koriander, bladselderij en peterselie toe en bak dit even mee (ongeveer 5 minuutjes).
Giet de bouillon erbij en voeg daarna de gepelde (gepureerde) tomaten toe.
Laat het geheel 90 minuten pruttelen.
Als laatste kunnen de kikkererwten en linzen erbij.
Laat de soep nu nog een half uurtje staan op zacht vuur en wacht tot het vlees goed gaar is.
Lekker met een stuk Turks brood of pitabroodjes, eet smakelijk.