orthomoleculair adviseur

Kerrie soep

Dit keer heb ik een soep gemaakt die ik gelijk na de eerste keer maken wil delen, tijdens het maken zat ik nog te dubben en met de kinderen en vrouw discussiëren over ; “Wat doe ik erin ?”. Uiteindelijk is het dit geworden.

  • 1 ui
  • ½ punt paprika
  • Cherry tomaatjes
  • kokos melk
  • knoflook
  • gras boter
  • spelt bloem
  • kippen bouillon
  • gemberpoeder
  • kurkuma
  • koriander
  • komijn
  • cayennepeper
  • kaneel
  • zout
  • rijst
  • volle melk

In plaats van de hele rij kruiden kun je ook gewoon curry en/of kerrie gebruiken.

Ik heb eerst een kruiden mix gemaakt van 2tl gember, 2tl koriander, 2tl komijn, 2el kurkuma, 1tl kaneel, ½ tl cayennepeper en een beetje zout.

.

Bereiding:

Zet een pannetje met 1,3 liter water op en maak met 2 blokjes een kippen bouillon.

Doe een beetje olie in de pan en fruit hier in een gesnipperde ui, de punt paprika en 4 teentjes knoflook uit de pers.

Doe de kruiden mix er bij en blus het met de kokosmelk en voeg de bouillon ook toe.

Snij ongeveer 150 gram tomaatjes in partjes en laat deze meekoken tot ze stuk gekookt zijn.

Proef of de soep nu op smaak is, ik heb er nog wat chili vlokken bij gedaan.

Smelt in een pan ongeveer 45 gram boter en voeg hier vervolgens ongeveer 40 gram (spelt)bloem aan toe.

Roer met een garde door elkaar en laat deze roux zachtjes bakken.

Giet dan 20 ml melk erbij en vervolgens de kerriesoep er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

Wacht telkens even tot dit kookt en het vocht goed is opgenomen voordat je er weer wat soep bij doet.

Proef nogmaals of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper en/of zout toe.

Dit is ook het moment om er een handje rijst (bas matti) in te doen.

Nu het geheel even laten pruttelen om de rijst gaar te laten worden en de soep is klaar.

Hide picture