Deze is echt eenvoudig en je hebt niet eens een mixer nodig.
Ingrediënten voor het deeg voor 10 tot 12 koeken:
175 gr (gras)boter
80 gr witte basterdsuiker
8 gr vanille suiker
beetje citroen rasp
1 ei op kamertemperatuur
1 el water
330 gr (spelt)bloem
1 ½ tl bakpoeder
Voor de vulling:
160 gr amandelspijs
½ ei, losgeklopt
1 el water
Verder nodig:
bloem, voor het werkblad
½ losgeklopt ei om te bestrijken
eventueel amandelen voor bovenop
Bereiding van de gevulde koeken:
Doe de boter, basterdsuiker en het citroenrasp in een kom en meng dit door elkaar. Voeg het ei en water toe en mix deze erdoor. Voeg tot slot de bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
Meng de spijs met het ei en de eetlepel water tot een smeuïge massa.
meng de spijs met het ei en de eetlepel water tot smeuïge massa. de oven op 220 ᵒC voorbereiding bekleed een bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven voor op 220 ᵒC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg nog kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 2-3 millimeter. Steek of snijd cirkels van 10 centimeter uit het deeg en leg de helft daarvan op de bakplaat. Verdeel de amandelspijs over de deegrondjes en smeer het uit tot 1½ centimeter van de buitenkant. Maak het deeg aan de buitenkant licht vochtig met water en bedek de koeken met de overige deegrondjes. Druk de zijkanten goed dicht met de tanden van een vork en bestrijk de koeken met losgeklopt ei.
rol het op een licht bebloemd werkblad uit verdeel de amandelspijs over de deegrondjes bedek de koeken met de overige deegrondjes bestrijk de koeken met losgeklopt ei
Bak de gevulde koeken in 13-18 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Ingrediënten citroen rasp roomboter suiker, rasp en boter ei en water erbij mengen zeef bloem toevoegen deeg meng de spijs met het ei en de eetlepel water tot smeuïge massa. rol het op een licht bebloemd werkblad uit Verdeel de amandelspijs over de deegrondjes
Een gedachte over “Gevulde koek”
Mmmm