We hebben een nieuw apparaat in de keuken, een slowcooker en natuurlijk gaan we dan dingen proberen.
- 900 gram mager rundvlees
- 250 gram bacon
- 2 uien
- 400 gram wortel
- 4 – 6 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 70 gram tomaten puree (klein blikje)
- 500 ml runder bouillon
- 250 ml witte wijn (droog & fris)
- Sinaasappel rasp
- basillicum
- tijm
- bonenkruit
- oregano
- zwarte peper
- zeezout
- 50 – 60 gram speltbloem
- beetje olijfolie
- echte boter
Dag 1: Snij de champignons in partjes en de wortel in stukjes de uien in ringen het vlees in stukjes van omgeveer 2cm, maak ook de knoflook vast schoon en klaar voor de pers. Zet een pannetje met een 0,5 liter water op voor de bouillon en maak alvast een kruiden mix van de tijm, basillicum, bonenkruit, oregano, selderij en rozemarijn.
Begin met een flinke hoeveelheid aan vers gemalen zwarte peper en een beetje zeezout, meng deze met de speltbloem en schep de stukjes vlees hier doorheen. Doe een beetje olie en boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin, als dit klaar is doe je het vlees in de slowcooker. Bak de bacon ook licht bruin en doe dit ook in de slowcooker. Vervolgens fruiten we de ui en geperste knoflook, doe ook dit in de slowcooker. Doe dan de champignon partjes en de stukjes wortel in de slowcooker samen met de kruiden mix, sinaasappel rasp en de tomaten puree. Voeg de wijn toe en roer alles goed door elkaar, vul bij met de bouillon tot het vocht net niet alles afdekt en doe de deksel op de pan.
Dag 2: Zet de slowcooker aan op stand “laag”, ‘s morgens om 08:00 uur als je om 18:00 uur wilt eten. Ja, ongeveer10 uren voor je wilt eten, echt slow cooking. Lekker met aardappel puree of rijst.
Eet smakkelijk